Menu Sluiten

Hoe Onderhoud Ik Opbouwrolluiken

Of je nu op zoek bent naar rolluiken, zonweringen of een ventilatiesysteem, Wilms levert praktische en energiezuinige oplossingen op maat. Ons maatwerk laat je woning leven en ademen. Bij Wilms kan iedereen terecht.

90268429026842

More info

tags: Rolluiken – Inbouwrolluiken – Voorzetrolluiken – Opbouwrolluiken – Specialist Rolluiken – 

Wenst u meer info over hoe onderhoud ik opbouwrolluiken kijk dan vlug op https://www.wilms.be | Hoe Onderhoud Ik Opbouwrolluiken

Rolluiken: Hoe onderhoud ik opbouwrolluiken

Rolluiken zijn een populair en handig hulpmiddel voor het beschermen van je huis tegen zonlicht, inbraak en geluidsoverlast. Ze zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een mooie toevoeging zijn aan de uitstraling van je woning. Net als bij elk ander element van je huis, is het echter belangrijk om goed voor je rolluiken te zorgen. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je opbouwrolluiken kunt onderhouden om ervoor te zorgen dat ze jarenlang meegaan.

Wat zijn opbouwrolluiken?

Opbouwrolluiken zijn gemonteerd bovenop het raam, waardoor ze minder ruimte innemen dan inbouwrolluiken. Ze bestaan uit horizontale lamellen die verticaal langs de gevel schuiven wanneer ze worden geopend of gesloten. Opbouwrolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, pvc en hout. Ze kunnen zowel handmatig als elektrisch worden bediend.

Voordelen van opbouwrolluiken

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van opbouwrolluiken. Ten eerste bieden ze extra veiligheid voor je huis, omdat ze een extra barrière vormen voor inbrekers. Daarnaast zijn ze ook energiebesparend, omdat ze de warmte in de zomer buiten houden en in de winter binnen. Bovendien verminderen ze geluidsoverlast van buitenaf en beschermen ze je meubels en vloeren tegen verkleuring door zonlicht. Tot slot geven ze je de mogelijkheid tot volledige privacy, omdat je zelf kunt bepalen hoeveel licht er in je huis komt.

Onderhoud van opbouwrolluiken

Om ervoor te zorgen dat je opbouwrolluiken goed blijven functioneren, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. Dit voorkomt dat ze vastlopen of beschadigd raken. Hier zijn een paar tips voor het onderhoud van opbouwrolluiken:

  1. Maak de rolluiken regelmatig schoon – Stof, vuil en insecten kunnen zich ophopen op de lamellen van je rolluiken. Maak ze daarom regelmatig schoon met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve reinigingsproducten die de kleur of het materiaal kunnen aantasten.

  2. Controleer de rolluikgeleiders – De geleiders zijn de staafjes waar de lamellen doorheen lopen wanneer je het rolluik opent of sluit. Controleer of deze niet geblokkeerd of beschadigd zijn. Als dit het geval is, maak ze dan schoon en gebruik wat siliconenspray om ze soepeler te laten lopen.

  3. Smeer de scharnieren – Als je rolluiken scharnieren hebben, zorg er dan voor dat je deze af en toe smeert met smeervet of olie. Dit voorkomt dat ze gaan piepen en zorgt ervoor dat ze soepel blijven bewegen.

  4. Controleer de motor – Als je elektrische opbouwrolluiken hebt, is het belangrijk om regelmatig de motor te controleren. Zorg ervoor dat deze niet oververhit raakt en dat de kabels niet beschadigd zijn. Als je problemen ondervindt met de motor, schakel dan een professionele reparateur in.

  5. Vervang versleten onderdelen – Als je merkt dat onderdelen van je opbouwrolluiken versleten zijn, vervang ze dan zo snel mogelijk. Versleten onderdelen kunnen ervoor zorgen dat je rolluiken niet goed functioneren en kunnen leiden tot grotere problemen als ze niet op tijd worden gerepareerd.

Professioneel onderhoud

Naast zelfregulier onderhoud is het ook aan te raden om je opbouwrolluiken minstens één keer per jaar te laten nakijken door een professional. Zij kunnen eventuele problemen opsporen en oplossen voordat ze ernstiger worden. Bovendien kunnen ze je waardevolle tips geven voor het onderhouden van je rolluiken.

Conclusie

Het onderhouden van je opbouwrolluiken is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren en er op hun best uitzien. Met regelmatig schoonmaken, smeren en het vervangen van versleten onderdelen kun je ervoor zorgen dat je rolluiken jarenlang meegaan. Vergeet niet om ook professioneel onderhoud te laten uitvoeren om mogelijke problemen op te sporen en te verhelpen. Zo kun je blijven genieten van de vele voordelen die opbouwrolluiken bieden. Wil je meer weten over opbouwrolluiken of ben je op zoek naar een professionele installateur? Neem dan een kijkje op Wilms.be voor meer informatie.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe onderhoud ik opbouwrolluiken

!–StopPubText–>.